Friss hírek

2007.12.19. 11:45

Zöld teával a prosztatarák ellen?

<p>Egy szerdán közzé tett japán tanulmány szerint ha valaki naponta legalább 4-5 csésze zöld teát iszik, akkor a felére csökkenhet annak a veszélye, hogy előrehaladott prosztatarák alakuljon ki nála. A kutatás során csaknem 50 ezer, 40-s 69 év közötti férfi adatait vizsgálták meg. Ezek alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a zöld tea jótékony hatással van a daganatos betegség elleni harcban.</p>

A tudósok szerint a tea csak abban az esetben hatásos, ha a daganatos sejtek nem csak a prosztatán belül, hanem kívül is jelen vannak. A tudósok szerint a zöld tea egyik hatóanyaga, a katechin visszafogja a tesztoszteron termelést, amely a prosztatarák kialakulásának egyik rizikófaktora. A tanulmány megjegyzi, hogy Ázsiában jóval alacsonyabb a prosztatarákban megbetegedett férfiak száma, ez pedig összefüggésben lehet azzal, hogy a távol-keleten sok zöld teát isznak az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!