Magabiztos győzelemmel hangolt a vb-re a férfi vízilabda-válogatott

Budapest, 2015. július 22., szerda (MTI) – Győzelemmel fejezte be világbajnoki felkészülését a kazanyi világbajnokságra címvédőként utazó magyar férfi vízilabda-válogatott: Benedek Tibor legénysége 18-11-re diadalmaskodott a Magyarországon edzőtáborozó japán csapat felett a margitszigeti Hajós Uszodában.

Eredmény:

Magyarország-Japán 18-11 (4-3, 6-2, 4-2, 4-4)

a magyar gólszerzők: Erdélyi, Varga Dá., Vámos 3-3, Hosnyánszky, Bedő, Szivós, Hárai 2-2, Varga Dé. 1

Mintegy kétezer néző előtt a vendégek szereztek vezetést, de gyorsan fordított a magyar válogatott Bedő Krisztián és Varga Dénes révén (2-1). A japánok 2-2-re és 3-3-ra is egyenlíteni tudtak, de Erdélyi Balázs látványos ívelése után Hosnyánszky Norbert bombájával 4-3-as hazai vezetéssel zárult az első nyolc perc. A második negyed Hárai Balázs találatával indult, majd Bedő alakította 6-3-ra az állást. 6-4 után Szivós Márton és a csapatkapitány Varga Dániel hatalmas bombája is a hálóba landolt (8-4). 8-5-öt követően Vámos Márton szerzett szemfüles gólt, utána pedig Varga Dániel lőtt a bal felső sarokba (10-5).

Vámos büntetőjével rajtolt a harmadik játékrész, majd Erdélyi és Hárai módosított az eredményen (13-5). Egy japán találat után Szivós fejezett be egy látványos támadást, de a vendégeknek még maradt idejük a szépítésre.

Az utolsó negyedet egy hatásos Vámos-bomba vezette be, a 15-8-ra pedig Hosnyánszky felelt (16-8). A kilencedik japán gólt hazai részről Varga Dánielt ötméteresből elért találata követte. A vendégek két lefordulásból javítottak az összképen (17-11), a végszót azonban Erdélyi mondta ki, aki közelről beállította a 18-11-es végeredményt.

Könnyed játékkal, szép akciókat vezetve nyerte a szerdai meccset a magyar válogatott. A csapat szombaton utazik a vb színhelyére, az oroszországi Kazanyba, ahol hétfőn a kazahokkal játssza első mérkőzését csoportjában, majd az argentinokkal és a dél-afrikaiakkal is találkozik.

– MTI –