Magabiztos diadal helyett szoros győzelem

Magabiztos diadal helyett szoros győzelem
A Jegesmedvék másodszor fogadták az Érsekújvár csapatát, és ezúttal is egy magabiztos diadal helyett „csak” szoros győzelmet értek el.

A mérkőzésre még nem épült fel teljesen Gyenes Dávid, így a kispadra – vasárnaphoz hasonlóan – a 15 és fél éves Kiss Bence ült le (érdemes megjegyezni, hogy az előző szezonban egy romániai túrán már kisegítette így a csapatot a tehetséges fiatal kapus).

Nem telt el egy perc, amikor Zima rosszul jött ki egy korongra, Czubanak csak az üres kapuba kellett volna ütnie a korongot, de mellé lőtt. Utána nem sokkal hatalmas kavarodás támadt a vendégkapu előtt, de egyik lövési kísérlet sem ment be. A 2. percben egy már megszerzett korongot adtak el a miskolciak saját térfelükön, és ebből Puchovsky lőtt gólt (0-1). A következő 10 percben a hazaiak szinte szétlőtték Zima kapust, de a korong csak nem ment át a gólvonalon. A 13. percben második kapura lövéséből ismét gólt ért el az Érsekújvár: Dobry kicselezte az előtte álló védőt, majd Budait is és az üres hálóba emelt (0-2). A 18. percben emberhátrányban Szirányi szerzett korongot, végigvitte a pályán, becselezte magát a kapu elé, de végül centikkel mellé emelt. Fél perccel később már Zima sem tudta hol korong, de a nagy kavarodásban mégsem tudtak a Macik gólt lőni.

Megfordították a Macik

A második harmadban továbbra is fölényben játszottak a hazaiak, de sorra elhibázták a helyzeteiket. Négy perc telt el a játékrészből, amikor végre megtört a jég: Popovics ütött váratlanul kapura egy lepattanó korongot, amely a bal alsó sarokban kötött ki (1-2). Bő egy perc múlva hangrobbanás rázta meg a Jégcsarnokot: az egyik védő elütött az előrevágott korong fölött, amely így Nagy Gergőhöz került. A csatár egyedül törhetett kapura és szólóját magabiztosan vágta Zima kapujába (2-2). A 7. percben Ruzicka megismételte Czuba bravúrját: a teljesen üres kapura lőhetett és telibe találta a kapuvasat. A 16. percben Fodor a jégről lejövetel közben mérgében rávágott palánkra – tucatjával történik ilyen a hokimeccseken –, mire a másik térfélen tartózkodó Halassy bíró 10 perc fegyelmit adott neki (a Fodor közelében álló Sós nem jelzett semmit). Már alig volt hátra a harmadból – 42 másodperc – amikor kettős előnyben Láda a kék vonalról nagy gólt lőtt (3-2).

Levonult az Érsekújvár

A harmadik harmad kisebb botránnyal (nem) kezdődött el. Történt ugyanis, hogy a második harmad végén – információink szerint – a levonuláskor Dobry szlovákul „csúnyákat” mondott az egyik vonalbírónak, ám balszerencséjére ő értette, hogy mit mondott a játékos, és erről beszámolt a vezetőbíróknak. Amikor a csapatok felálltak a kezdéshez, a bírók jelezték, hogy 10 perc fegyelmit adnak Dobrynak, mire Robert Spisak vezetőedző intett a játékosainak, hogy levonulnak, és visszamentek az öltözőben. Onnan csak mintegy három perc elteltével tértek vissza, és elindult a harmadik harmad. Tim Kehler a következő játékmegszakításnál azt reklamálta, hogy a szabályok szerint a szlovák csapatot játék késleltetése miatt 2 perces büntetéssel kellett volna sújtani, de a bírók még csak nem is reagáltak „felvetésére”.

A harmad első fele kemény, pörgős játékot hozott, gólok nélkül. A 10. percben késleltetett kiállításban a szlovákok egy újabb szabálytalanságot követtek el, így a Jegesmedvék kettős előnybe kerültek. Ezt fél perccel a lejárta előtt váltották gólra a Macik: gyönyörűen kipasszolt támadás végén Dubek közelről emelt a hálóba (4-2). A 13. percben Hrudik ütötte le az egyik miskolcit, majd mikor látta, hogy kiállították, a bíróknak is neki akart menni, így 2+10 percet kapott. Ezt az előnyt – ami szintén kettős fór volt – 9 másodperc alatt használták ki a hazaiak Rafaj révén (5-2). A sárga-feketék továbbra is fölényben maradt, ám a végén csaknem eltékozolták háromgólos előnyüket. A 18. percben egy lecsorgó korongot Uhnák tuszkolt közelről a kapuba (3-5). Másfél perccel a mérkőzés vége előtt Spisák lehozta a kapusát, és ez 36 másodperccel a lefújás előtt gólt eredményezett, ismét Uhnák volt szemfüles (4-5).

A Jegesmedvék egy harmad és két gól előnyt ajándékoztak az Érsekújvárnak, utána azonban nagy fölényben játszva „bedarálták” a vendégeket. Az utolsó percekben azonban érthetetlen módon ismét kapkodni kezdtek a Macik, és kis híján elrontották a már megnyert meccset.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámky 5-4 (0-2, 3-0, 2-2)
Miskolci jégcsarnok 1200 nézőV: Halassy, Sós, Kormos, Soós

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Budai R., Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy G., Szirányi, Kiss(k). Edző: Tim Kehler.
HC Nové Zámky: Zima – Sucharda, Kukla, Németh, Klobucnik, Puchovsky, Tarnoczy, Joanidis, Ruzicka, Stefanka O., Hrudik, Stefanka M., Král, Lehocky, Dobry, Caladi, Barcák, Uhnák, Beno(k). Edző: Robert Spisak.

Gól: Popovics, Nagy G., Láda, Dubek, Rafaj ill. Puchovsky, Dobry, Uhnák(2)
Kiállítás: 12 perc (+10 perc fegyelmi Fodor) illetve 20 perc (+10-10 perc fegyelmi Dobry és Hrudik)

Tim Kehler: – Rosszul kezdtük a meccset, hiszen temérdek helyzetet dolgoztunk ki, de egyik sem ment be, az ellenfél pedig az első két lövéséből gólt ért el. A szünetben szerencsére sikerült rendeznünk a sorokat, és a második harmadban kitűnően játszva megfordítottuk az állást, sőt a harmadikban magabiztos előnyt szereztünk. A végén csaknem romba döntöttünk mindent, amit addig felépítettünk, és őszintén megmondom nagyon örültem, hogy nem volt hátra még egy perc. A győzelemnek nagyon örülök, most a három pont a legfontosabb.

Robert Spisak: – Az első harmadban nagyon hatékonyan játszottunk, lőttünk két szép gólt. A második harmadban volt rossz öt percünk, és a Miskolc kiegyenlített. A mérkőzés végén közel álltunk az egyenlítéshez, de végül nem sikerült. Miért vonultunk le? Kaptunk 10 perc fegyelmi büntetést, és azt akartam, hogy a csapat megnyugodjon.