MAFC-verésre készülnek a Kakasok

A következő hetekben zsinórban ötször is idegenben lép pályára a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapata. A vendégjátékok sorát a vasárnap 18 órától rendezendő MAFC elleni bajnoki nyitja.

Az nem is lehet kérdéses, hogy a találkozónak egyértelműen a hajdúságiak az esélyesei, és nemcsak azért, mert a felkészülés során egyszer alaposan eltángálták a fővárosi alakulatot. A két együttes játékoskeretét böngészve, minőségi különbség mutatkozik a vendégek javára, kérdés az, hogy a pályán realizálódik-e a papíron meglévő Vadkakasok-erőfölény.

A hazaiak a bajnoki nyitányon Kecskeméten szaladtak bele egy kiadós vereségbe (90–61), így vélhetően most kétszeres akarattal vetik majd magukat a küzdelembe, a javítás reményében. A fővárosiak keretében két amerikai, egy bosnyák és egy cseh légiós található, mellettük főleg fiatalokkal számolhat Dinnyés Attila vezetőedző.

Ami pedig a debrecenieket illeti, a Nyíregyháza elleni magabiztos idénynyitó siker után most zsinórban ötször is idegenben lépnek pályára – ebbe a sorozatba három bajnoki és két FIBA-kupa találkozó fér bele –, ráadásul a csapaton belül több játékos is sérülésekkel bajlódik.

 Így kérdéses Bukva, Fodor Márton, Tóth Gábor és Andriukaitis játéka is, de az szinte biztos, hogy valamennyiüknek nem kell kihagynia a vasárnapi ütközetet. Rajko Toroman vezetőedző mindenesetre a győzelem reményében küldi pályára tanítványait a Gabányi László-sportcsarnokban.

B. R