Madonna Marseille-ben meglátogatta a színpadomlás egyik halálos áldozatának családját

Vasárnap a franciaországi Marseille-be érkezett Madonna, hogy részvétét fejezze ki a munkás családjának, aki akkor halt meg, amikor összeomlott a popkirálynő koncertjének színpada építés közben – számolt be vasárnap az AFP hírügynökség.

A feketébe öltözött énekesnő gépe vasárnap este landolt a Marseille-Marignane reptéren. Az énekesnő leszállás után egy fekete Mercedesben elviharzott testőrével együtt, hogy a családdal találkozzon Aix-en-Provence-ban, illetve hogy két sérült munkást meglátogasson két marseille-i kórházban. Az énekesnővel tartott két örökbefogadott gyereke, David és Mercy is, ők külön kocsival hagyták el a repteret.

Madonna néhány órát tölt majd a családtagokkal és a két sérülttel.

Az énekesnő vasárnap lépett volna fel a marseille-i Velodrome stadionban, de a koncertet a baleset után elhalasztották.

Egy 52 éves francia és egy 23 éves brit férfi halt meg csütörtökön a színpad építése közben, nyolc másik munkás megsérült. Hárman – köztük egy súlyos állapotban lévő amerikai – még marseille-i kórházakban vannak.

Madonna egyébként éppen Udinében adott koncertet, amikor hallott a tragédiáról. A fellépés közben könnyekkel küszködve emlékezett meg a szerencsétlenül járt áldozatokról.

A baleset ügyében a helyi hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy megállapítsák, ki a felelős. Az AFP hírügynökségnek név nélkül nyilatkozott egy koncerttechnikus, aki szerint általában négy szerkezettel emelik a helyére a színpad tetejét. A motoros szerkezetek egyikét csütörtökön egy darura cserélték ki, amely nem bírta el a terhet.

Madonna augusztus 22-én érkezik Magyarországra, akkor a budapesti Kincsem Parkban ad koncertet.