Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökről nevezik el Tihany főterét

  Tihany, 2012. május 4., péntek (MTI) – Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökről nevezik el Tihany megszépülő főterét – közölte a település önkormányzata az MTI-vel pénteken.

A tér felújítása az Európai Unió támogatásból megvalósuló Tihanyi Legenda Projekt részeként június 15-ére készül el. A képviselő-testület döntése értelmében a teret Mádl Ferencről, az egy éve elhunyt köztársasági elnökről nevezik el.
Tósoki Imre, a község polgármestere ezt azzal indokolta, hogy Mádl Ferenc
kedves és szerény személyisége elnyerte a tihanyiak rokonszenvét és tiszteletét.
Az önkormányzat közleménye szerint hároméves előkészítés után sikerült elindítani az Európai Unió és a magyar állam által közel 600 millió forinttal támogatott, összességében majdnem 800 milliós beruházást, amelyhez hasonló nagyságrendű munka a Club Tihany építése óta nem volt a félszigeten.
A látványos építési munkák kora tavasszal kezdődtek, de az átkeresztelt főtér, a Füredi-öbölre legszebb panorámát nyújtó Pisky sétány, illetve az úgynevezett Visszhang-dombi parkoló elkészül a nyári szezon első napjára.
Tósoki Imre szerint a beruházások a legnagyobb turistaszezon idejére leállnak, és majd szeptembertől folytatódnak, hogy jövőre teljesen befejeződjön a projekt.
A program informatikai fejlesztései közé tartozik az a pocket guide rendszer, amelyhez hasonló még csak néhány helyen működik az országban. A Tihanyi Legenda Projekt részeként kiépülő digitális idegenvezető közvetlenül kapcsolódik majd kedvelt internetes felületekhez, illetve az okostelefonokon is alkalmazható lesz.