Mádi ételek – spontán, hagyománnyá tennék

Akt.:
Készülnek a finomságok
Készülnek a finomságok - © Fotó: SFL
Mád – A Mád határában található Szilvásfürdő Pihenőparkban a község intézményeinek, cégeinek, családjainak főzőcsapatai találkoztak egy jó bográcsos étel elkészítésének céljából.

Jó hangulatban

Mint azt Tatárka József polgármester elmondta, az ügyességi és kvízversenyekkel dúsított szombatot nem kötötték semmilyen dátumhoz, esemény évfordulójához, minden spontán történt, eltekintve a szervezéstől. Az önkormányzat a főszereplő bográcsok, fűszerek kivételével mindent biztosított a jó hangulat megteremtéséhez. Tulajdonképpen az volt a cél, hogy egy felhőtlen napot töltsenek el együtt egy olyan időszakban, amikor jó néhányan már maguk mögött tudják a nyári szabadságukat, mások előtte állnak, egyszóval kihasználták a köztes időszakot. A csapatok mintegy húsz főzőhelyen készítették szabadon választott ételeiket, és mint azt megjegyezték, bíznak abban, hogy a „spontán bográcsos szombat” hagyományteremtő eseményként került megrendezésre.

ÉM-SFL