Madárral ütközött egy repülő – a gép felszállhatott

Felszállhatott az a gép, amelynek kora délután vissza kellett fordulnia Ferihegyre, miután egy madárral ütközött. A repülő futóművei felmelegedtek, ezeket a tűzoltók hűtötték le. A gépet szakemberek vizsgálták át, végül az eredeti időponthoz képest háromórás késéssel útnak indulhatott, fedélzetén 100 emberrel.

A felszálláshoz készülő Boeing 737-600-as pilótája egy madárral ütközött, így a felszállást – az előírásoknak megfelelően – megszakította. A futóművek azonban felhevültek, a gépnek pedig már csak egy rövid szakasz állt a rendelkezésére ahhoz, hogy megálljon. A reptéri tűzoltók öt kocsival vonultak a 2B terminálra, a túlmelegedett futóműveket nagyteljesítményű ventillátorokkal és vízsugárral hűtötték. Senkinek sem esett baja.

A gép Isztambulba ment volna, fedélzetén 95 emberrel és 5 fős személyzetével. Miután a futóműveket sikerült lehűteni, a repülőt szakemberek vizsgálták át, hogy kiderítsék, sérült-e a gép. Nem találtak problémát, így a pilóta ismét felszállhatott. A gép összesen három órát késett – értesült a Független Hírügynökség.