Madárinfluenza: újabb halálos áldozatok

Madárinfluenza
Madárinfluenza
Laosz, Indonézia – Újabb ember életét követelte a madárkór Laoszban és Indonéziában – jelentették be a helyi hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken.

A közlemény szerint egy asszony halt meg a vírustól még március 4-én, aki az ország Vientiane nevű tartományban élt. A WHO tokiói laborjában a nőből vett vérmintákból kimutatták, hogy a madárinfluenza emberre is veszélyes, H5N1-es vírusa okozta halálát.

Laoszban március 8-án is életét vesztette a madárkór miatt egy 15 éves lány. A fiatalt még február végén szállították kórházba a madárkór gyanújával és a véréből vett mintából szintén kimutatták a vírust.

A 65. halálos áldozat Indonéziában

Indonézia pénteken hivatalosan megerősítette az ország 65. madrinfluenzás halálesetét. Az áldozat egy 32 éves férfi, a halála szerdán következett be.

Az orvosok nem tudják pontosan, hogyan kapta meg a fertőzést, de az áldozatok többsége valamilyen kapcsolaban volt fertőzött baromfival.

Indonéziában ez az eset volt a 86. biztosan ismert és dokumentált madárinfleunzás megbetegedés. A világon Indonéziában fertőződtek és haltak meg eddig a legtöbben madárinfluenzában.