Sport

2012.12.13. 11:02

Szentes Lázár: "A védelemben szükség lehet egy-két új emberre"

"<em>A harmadik helyezett Debrecen négy ponttal áll előttünk és ismerve a sorsolásunkat, ha az első három mérkőzésen megszerezzük mind a 9 pontot, akkor ott lehetünk az élmezőnyben.</em>"

"A harmadik helyezett Debrecen négy ponttal áll előttünk és ismerve a sorsolásunkat, ha az első három mérkőzésen megszerezzük mind a 9 pontot, akkor ott lehetünk az élmezőnyben."

Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzői feladatokat is ellátó szakmai igazgatója a DVTK hivatalos honlapján értékelte az eltelt 17 fordulót.

- Azt mondják, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, Szentes Lázár mégis kétszer ült le a DVTK kispadjára egy naptári éven belül.

Szentes Lázár: Mégis igaz a mondás, mert egyáltalán nem ugyanaz a “folyó”, nem ugyanaz a szituáció. Tavasszal ideiglenes jelleggel vettem át a csapatot, folyamatosan az volt a téma, hogy mikor érkezik az új vezetőedző, ami óhatatlanul negatívan hatott a játékosokra, de rám is. Most ősszel viszont olyan tulajdonosi döntés született, hogy egészen a bajnokság végéig Szentes Lázár a vezetőedző és ennek megfelelően választottam segítőt is ifj. Bene Ferenc személyében, aki hosszú távon és magas minőségen tudja ellátni feladatát. De ugyanez igaz Vitelki Zoltánra is, aki 99 százalékig biztos, hogy teljes jogú tagként tér vissza az edzői stábba.

- A vezetőedzői poszt 100 százalékot kíván, miként a szakmai igazgatói poszt is. Szentes Lázárnak honnan van 200 százaléknyi ideje, energiája?

Szentes Lázár:  Történt néhány változás a háttérben a vezetőedzői megbízatásomat követően. Utánpótlás képzési igazgatónk, Kovac Zoltán több napi feladatot átvett tőlem, miközben a nagyobb volumenű ügyekben a végső döntés joga nálam maradt és természetesen továbbra is rajta tartom a szemem az utánpótláson. Az első csapat körüli feladatokra így jut idő, hiszen az angolszász rendszerben a menedzser ugyanúgy vezeti az edzéseket, meccsel és alakítja a keretet, mint én, egyetlen különbség, hogy velük ellentétben én nem vagyok felelős a pénzügyekért.

- Az első 17 forduló után, a téli szünetben a 24 ponttal a 7. helyen áll a DVTK. Elégedett?

Szentes Lázár:  Maga a 24 pont elégedettségre semmiképpen nem ad okot, arra viszont jó alapot nyújt, hogy előre tekintsünk. A harmadik helyezett Debrecen négy ponttal áll előttünk és ismerve a sorsolásunkat, ha az első három mérkőzésen megszerezzük mind a 9 pontot, akkor ott lehetünk az élmezőnyben. Általánosságban jellemző rám, hogy sosem vagyok elégedett, de tudok örülni, miként azt néhányszor el is kapta a tévé kamerája a legutóbbi két mérkőzésen.

- A bajnokságot még Sisa Tiborral a kispadon kezdte a DVTK, de 15 forduló után megszakadt a kapcsolat. Mi volt a probléma?

Szentes Lázár: Az első öt mérkőzésen szereztünk 10 pontot, a második ötön 7-et, a harmadik öt találkozón pedig 3 pontot, tehát a jó kezdés után valami elszakadt, illetve, ami a játékot illeti, ott talán nem is jött létre az összhang edző és csapat közt. Egyértelmű a negatív tendencia, de ugyanezt a visszajelzést kaptuk a szurkolóktól is, akik egyre kisebb létszámban látogatták a Diósgyőri Stadiont. A negyedik ötös egységből ősszel két mérkőzést játszottunk le, ahol sikerült megállítani a folyamatot, de ez nem azt jelenti, hogy ne örülnék annak, hogy eljött a téli szünet, mert így lesz lehetőség arra, hogy a magam képére formáljam a csapat hozzáállását és játékát. Amikor átvettem a csapat irányítását, akkor kényszerből nem szokványos megoldásokhoz kellett nyúlnom a csapat összeállítása és taktika terén, de bejött.

- Tehát Gohér Gergő nem kapott egy tankönyvet, amiből télen tanulmányozhatja a középhátvéd poszt csínját-bínját?

Szentes Lázár:  Gergő nagyon jó teljesítményt nyújtott belső védőként, maximálisan értette a poszt elméletét és a gyakorlatban is kiválóan teljesített. Még akár az is előfordulhat, hogy megragad ebben a pozícióban.

- A holtszezon legizgalmasabb kérdése rendszerint a játékosmozgás. Mi várható Diósgyőrben?

Szentes Lázár: Jeff Silva már visszatért a Videotonhoz, l’Imam Seydi ügyében a két fél jogászai tárgyalásban állnak. Igor Gal és Savo Raković esetében konkrét kölcsönvételi ajánlatot kaptunk. Így a védelemben szükség lehet egy-két új emberre, ezen dolgozunk az elkövetkező időszakban, mert a középpályán és a támadósorban -, ha mindenki egészséges -, nem lehet problémánk.

- Hogyan alakul a csapat téli programja?

Szentes Lázár:  A felkészülés január 7-én kezdődik, január 26-án játsszuk az első edzőmérkőzést. Az előzetes terv szerint február 6-16. között edzőtáborba utazunk. Jelenleg több lehetőség áll előttünk, ha pusztán az anyagiakat néznénk, akkor Törökország lenne a nyerő, de számunkra sokkal fontosabb, hogy milyen erősségű ellenfelekkel tudunk játszani, így Spanyolország és Portugália felé is tájékozódunk. Hazatérve pedig további edzésekkel, edzőmérkőzésekkel készülünk a tavaszi szezon folytatására.

- Összesen hány mérkőzést játszik a DVTK a felkészülési időszakban?

Szentes Lázár:  Mintegy tucatnyit, beleszámolva a januári találkozókat, az edzőtábor mérkőzéseit és a visszatérés utáni időszakot, amikor duplázzuk a meccseket. Ez azt jelenti, hogy kedd-szerda és péntek-szombat ritmusban lépünk pályára, így lehetőség szerint mindegyik labdarúgó 90 perces terhelést kaphat.

Forrás: dvtk.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!