Madár miatt nem vágnak ki fát Miskolcon

Kivágott fa helye az Aradi-­sétányon
Kivágott fa helye az Aradi-­sétányon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Több jegenyefát is kivágtak a közelmúltban Miskolcon. Miért volt erre szükség?

Fakivágásról küldött fotót egyik olvasónk, azt írta alá: ez felér egy mészárlással. A helyszín a Tátra utca, az áldozatok – ahogy panaszosunk fogalmazott – egészséges, 54 évet élt jegenyefák voltak. Olvasónk azt is elmondta, a városgazdánál érdeklődött, ahol azt a tájékoztatást kapta, műszeres vizsgálattal állapították meg, hogy a jegenyék betegek voltak. Levelében kitért arra is, hogy a városgazdától úgy tudja, a későbbiekben az utca összes fáját kivágják, sőt a Torontáli utcában is.

kivagott-fak-08-aj

Egy másik olvasónk hasonlót jelzett Miskolctapolcáról, az Aradi sétányról, ott is jegenyefák voltak az „áldozatok”. Megkérdeztük a városgazdát, miért volt szükség a fakivágásokra.

Nem biztonságosak

„A Torontáli és Tátra utcákban a lakók kérték a fák kivágását, mivel azok belógtak a házak közé” – ezt Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatója mondta. Azt is: a bejelentés után – mint minden esetben – a szakemberek megvizsgálták a növényeket, és megállapították, nem biztonságosak, az egészséges ágak is töredeznek. Az Aradi sétányon is hasonló volt a helyzet, kívülről hiába tűntek egészségesnek a fák, belül odvasak voltak – tette hozzá.

kivagott-fak-04-aj

„A városgazda minden ilyen jellegű lakossági kérés esetében megvizsgálja a növényeket. Ha nem indokolt a fakivágás, természetesen nem történik meg. Volt olyanra példa, hogy valaki jelezte, vágjuk ki a lakása előtti fát, mert sok rajta a madár, és zavarja, ahogy hangosan csiripelnek. Ilyen indokkal persze nem vágunk ki fát” – magyarázta Pásztor Imre.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s