Madai magaslat

Kalapot le. Mármint a Nyírmada előtt. Ennyi minimum dukál. A megyei első osztályú futballegylet ugyanis a maximumot adta ki magából.

 Az újonc egylet egyszer sem hasalt el a tíz bajnoki összecsapáson – kilenc győzelem mellett egyetlen árva döntetlen „csúfítja” a képet. Legutóbb például – a szintén frissen feljutott és fenomenálisan muzsikáló – Újfehértó katlanjában nyert (0–2) a Szilágyi-társulat. Az a legénység, amely értelemszerűen a táblázat tetején posztol és momentán öt pontot előnyt hízlal a legfőbb üldözőnek számító Jánkmajtissal szemben.

Felettébb figyelemre méltó tény továbbá, hogy a vasárnapi mérkőzésen is nyolc madai kötödésű játékost vetett be a szakmai stáb, vagyis arrafelé nem idegen tollakkal ékeskednek.

Jelentős változás nem történt a keretben a nyáron: ketten munkahelyi elfoglaltság miatt távoztak, ugyanakkor poszta igazoltunk, így került hozzánk Tóth Szilárd, Illés Péter, Ponczók, Papp Zoltán és Fejes – elmélkedett Szilágyi Bertalan, a zsinórban harminkilenc fellépést veretlenül túlélő Nyírmada edzője. – Tudatosan építettük a csapatok, persze, ilyen sikeres szereplésre álmunkban sem gondoltunk.  A biztos bentmaradás reményében vágtunk neki a bajnokságnak, a vezetőség időközben annyit módosított az eredeti elképzelésen, hogy most már az első tízben szeretné látni a gárdát az idény végén. Próbálunk szerényen viselkedni, annál is inkább, mert régi tapasztalat: a magasról nagyot lehet zuhanni.

– Koncz Tibor -