Mád: Jó reggelt! Jó napot! Jó éjszakát!

Akt.:
Koccintás a tavalyi rendezvényen
Koccintás a tavalyi rendezvényen
Mád – Június 17-én és 18-án várják Mádra a bor, a gasztronómia és a kultúra barátait.

Ez nem az a fajta rendezvény, amelyből akad azért szép számmal, ahol rotyognak a bográcsok, megy a színpadon a playback, fellépnek a helyes helyi apróságok és művészeti csoportok, jól érezzük magunkat, de ennyi és nem több.

Bemutatni Mádot

A mádi rendezvénynek hosszú távú célja van, és nem engednek egy meglehetősen magas kulturális nívóból. Mert úgy látják, hogy akik jól érzik magukat itt, időről időre visszajönnek, akár újból vendégként, akár befektetőként. A Jó éjszakát Mád rendezvény az idén már ennek jegyében pénteken és szombaton reggel, nappal és este is várja a vendégeket.

– Annak örülök, ha ezt más is így látja – mondja Tatárka József, Mád polgármestere. – Évekkel ezelőtt elkezdtünk egy munkát, amelynek az a rövid üzenete, hogy itt szeretnénk élni, nem akarunk innen elmenni. Olyan fesztiválokat szervezünk, amelyek megmutatják Mád értékeit, amelyeket a szőlészet-borászat és a gasztronómia terén fel tud mutatni egyre nagyobb számban. A szervezés folyamán megelőlegezzük a költségeket, a fellépőket mi fizetjük ki, a vendégeket elvisszük a borászatokba és az éttermekbe, majd a bevételt is mi gyűjtjük be, és forgatjuk vissza más rendezvényekbe, vagy ajánljuk fel jótékony célokra. Nem az a célunk, hogy az önkormányzat gazdagodjon meg, hanem hogy a vendégek révén egyre több befektető érkezzen a településre. Ennek több, számunkra kedvező vonzata is van. Egyrészt számos olyan befektető jelent meg az utóbbi években Mádon, aki nem pályázati pénzt, hanem a saját tőkéjét fekteti be és újítja fel a település épületeit, amelynek köszönhetően Mád ismét egyre inkább felveszi egy mezőváros képét polgárias utcaképével. Másrészt ezek a befektetők munkát biztosítanak a helyieknek, akik egzisztenciát teremthetnek a településen. Ezek a fesztiválok közvetve ezeket a célokat szolgálják amellett, hogy igyekszünk minél több látogatónak bemutatni Mádot.

Nem mindegy a pohár

A Demetervin pincészet kiállítótermében szombaton 14 órakor nyílik Isa Schneider kiállítása, ahol külön erre az alkalomra komponált bordalok is elhangzanak majd – mondja Demeterné Kulcsár Edit, aki a Tokaji Borbarátnők Társasága elnöki tisztjét is ellátja, és a társaság is szervezőmotorja, támogatója a fesztiválnak. – A Borbarátnők borboltjába pedig szeretettel várjuk a kóstolni és vásárolni vágyókat.

Kulcsár Edit elmondta még, szombaton egy különlegességgel is várják az érdeklődőket.

– Ha már létezik külön Tokaji pohár, idén erre építünk egy rendezvényt. Elhangzik majd egy előadás a tokaji borokról, majd a résztvevők három külön Tokaji pohárból hét Borbarátnők-bort kóstolhatnak meg. Ennek az érdekessége, hogy egy kicsit más formájú pohárból ugyanaz a bor másféle íz- és aromavilággal fog szolgálni, így a kóstoló eldöntheti, számára melyik pohárból volt a legfinomabb a világ legjobb boraként számontartott tokaji.

– ÉM-BG –


Programok

A két napig tartó fesztivál programja itt érhető el:

www.facebook.com/joreggeltmad

www.facebook.com/jonapotmad

www.facebook.com/joejszakat