Macsétával kergette lánya élettársát a mezőcsáti férfi – Rendőrségi hírek Borsodból

Macsétával kergette lánya élettársát a mezőcsáti férfi – Rendőrségi hírek Borsodból
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 17-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság eljárást indított felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 59 éves mezőcsáti lakos ellen. A férfi családi nézetletérés miatt a város utcáján egy macsétával kergette, közben megöléssel fenyegette lánya élettársát, egy 29 éves helyi férfit. A cselekmény másokban megbotránkozást és riadalmat keltett, személyi sérülés nem történt. Az elkövetőt a rendőrök elfogták.

Az Encsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 22 éves gagybátori lakos ellen. A férfi a település egyik utcájában előzetes szóváltást követően egy vascsővel bántalmazni akart egy 15 éves helyi fiút. A fiatalkorú kitért az ütés elől, ekkor támadója egy üzlethelység két ablakát betörte. Személyi sérülés nem történt. Az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette.

A Miskolci Rendőrkapitányság beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétségének megalapozott gyanúja indított eljárást egy 35 éves, külföldi állampolgárral szemben. A férfit a miskolci rendőrök vonták intézkedés alá, amely során kiderült, hogy az igazoltatottat a Szegedi Városi Bíróság jogerős végzésében korábban, beutazási és tartózkodási tilalom megsértésének vétsége miatt 3 évre kiutasította. A külföldi személyt a rendőrök őrizetbe vették.

Az elmúlt 24 órában megyénk területén személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt. A rendőrség tudomására kettő anyagi kárral végződő ütközés jutott.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –