Friss hírek

2011.04.04. 20:41

Kilencedik a magyar nyolcas a világ legnagyobb regattáján

<p>Kilencedik helyen fejezte be a magyar egység az Angliában megrendezett The Head of the River Race elnevezésű evezős versenyt. A tradicionális londoni regattán a magyar nyolcas a négy mérföldes távon 17:22:03-as idővel, a negyedik legjobb nem szigetországi csapatként ért célba.</p>

A csapat tagjai: Vinkó Gáspár (TEE), Széll Domonkos (Csepel), Lőrinczy Péter (Külker), Szekér László (TEE), Orbán Gergő (DNHE), Tari János (Szeged), Juhász Adrián és Simon Béla (TEE) valamint Székely István (Győr) kormányos. Az angol Leander és Molsay gárdája mögött harmadikként a cseh válogatott ért célba - közölte hétfőn a Magyar Evezős Szövetség.

A versenyen egyébként körülbelül 400 nyolcas egység - 3600 versenyző - méri össze erejét 4 mérföldön, azaz 6,4 kilométeren. A viadal a világ legnagyobb nyolcasversenyének számít, melyet évente, Londonban rendeznek meg.

"A csapat egy önszerveződő egység különböző hazai klubokból. Mi, magyarok évek óta képviseltetjük magunkat e nemes eseményen. Idén, a tavalyi kihagyás miatt hátrébb rangsoroltak bennünket a rajtnál, ezért a 33. helyről indulhattunk. A taktikánk egyszerű volt: az előttünk induló csapat után kivártunk, a szokásosnál kicsit többet, aztán egy egyenletes, 34-es utazó tempóval vágtunk neki a küzdelemnek, az utolsó másfél kilométeren fokoztuk a tempót 36-38-ra, majd a végére elszabadultak az indulatok. Így lett a 33. helyből 9., ami a mindenkori legjobb magyar eredmény. A versenyt a Leander csapata nyerte Peter Reed-del a fedélzeten, második a Molesey csapata Andrew Triggs Hodge támogatásával, harmadik helyen a cseh válogatott végzett Ondrej Synek vezényletével" - nyilatkozta Simon Béla, a magyar csapat vezérevezőse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!