Ma zárnak az oltópontok

Csütörtökön bezárnak az oltópontok. Az ország hét pontján ezután is lehet majd kérni a vírus elleni vakcinát. Ezek az ÁNTSZ regionális intézetei, ahol a külföldi utazásokhoz szükséges egyéb oltások is megkaphatók.

Az oltópontokon több mint 92 ezren kapták meg a H1N1 elleni oltást. Novemberben kétszáz helyen nyíltak oltópontok, ezeken, ahol háromezer forintért adták be az oltást.
A bezárás mellett azért döntöttek, mert ezeken a helyeken csökkent az oltást kérõk száma. Ha újra lesz rá igény, újranyitják ezeket a helyszíneket – mondta Székely Tamás, egészségügyi miniszter a szerdán a kormányszóvivõi tájékoztatón.

A miniszter beszámolója szerint Magyarországon eddig több mint 353 ezren betegedtek meg influenzában, oltást csaknem 3 millióan kapták meg Magyarországon. Itthon 112 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával. Az átoltottság 30 százalékos, ebbõl a szempontból Magyarország a negyedik az Európai Unióban. Csak a svédeknél, a finneknél és a norvégoknál oltatta be nagyobb százaslékban a lakosság.

Címkék: , , ,