Ma zár a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján adják át az Év Kiadója és az Év kereskedője díjakat. A háromnapos könyves kiállítás és vásár a Születésnapi Irodalmi Szalonnal ér véget. Vasárnap délelőtt kígyózó sor állt a Budapesti Kongresszusi Központ Pátria termében. Az olvasók arra vártak, hogy Lévai Anikó dedikálja “A konyhaablakból” című április elején megjelent szakácskönyvét.

Lévai Anikó egyórásra tervezetett dedikálás elhúzódott, több százan álltak sorba ugyanis az asztalánál. A gazdagon illusztrált kötet nemcsak több tucat receptet kínál az olvasóknak, hanem betekintést nyújt az Orbán család hétköznapjaiba is.

A könyvfesztivál zárónapján adják át az Év Kiadója és az Év Kereskedője díjakat. Délután fél ötkor pedig a születésnapos írókat köszöntik a Bartók teremben. A Születésnapi Irodalmi Szalon meghívott vendégei között van a 90 éves Szabó Magda, a 85 éves Göncz Árpád, a 80 éves Sánta Ferenc, a 75 éves Almási Miklós, a 70 éves Baranyi Ferenc, a 60 éves Csaplár Vilmos és Nádasdy Ádám, és az ötvenéves Bächer Iván is.

A könyvfesztivált idén is a Budapesti Kongresszusi Központban rendezték meg. A több mint másfélezer négyzetméternyi alapterületen csaknem félezer külföldi, hazai és határon túli magyar könyves cég kínálta köteteit az elmúlt három napban. A látogatók több mint negyvenezer könyvből válogathattak a fesztivál ideje alatt.