Ma temetik Szakácsi Sándort

Csütörtök délután háromkor temetik Szakácsi Sándort a Farkasréti temetőben. A Jászai Mari-díjas színművész március 7-én, 55 éves korában hunyt el. Szakácsi Sándor 1952. május 20-án született Budapesten. 1974-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Várkonyi Zoltán osztályában. A főiskola elvégzése után a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött. 1975-től a Vígszínház, 1987-től a József Attila Színház tagja volt, majd 1989-től szabadúszóként dolgozott. 1992-ben lett a Nemzeti Színház, a mai Pesti Magyar Színház társulatának tagja.

Vendégművészként játszott a Rock Színház, a Szabad Tér Színház, az Új Színház, a Gyulai Várszínház, az Esztergomi Várszínház produkcióiban is. Utolsó színházi bemutatója tavaly decemberben volt a Pesti Magyar Színházban, Csengey Dénes A cella című művében.

Szakácsi Sándor 1985-ben Jászai Mari-díjat, 1992-ben Őze Lajos-díjat , 2000-ben Ivánka Csaba-díjat kapott.

Fontosabb színpadi szerepei többek között a Liliomfi (Liliomfi), Csongor (Csongor és Tünde), Lysander (Szentivánéji álom), Hamlet (Hamlet), Kiprios Jézus (Sztárcsinálók),
Che (Evita), Don Quijote (La Mancha lovagja), De Sade márki (Marat/Sade), Malvolio (Vízkereszt, vagy amit akartok).

Több filmben is játszott. Emlékezetes alakítást nyújtott az Eszkimó asszony fázik, az István, a király, a Redl ezredes, a Peer Gynt, A hétfejű tündér, és A Szent Lőrinc folyó lazacai című alkotásokban.

Szakácsi Sándor március 7-én, 55 éves korában hunyt el.