Ma temetik a Brindisiben merényletben meghalt diáklányt

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2012. május 21., hétfő (MTI) – A Brindisi közeli Mesagnéban délután temetik el a szombat reggeli pokolgépes merényletben meghalt 16 éves diáklányt, Melissa Bassit. A hatóságok a sajtóban közölték a lehetséges elkövető fényképét.

 

A hétfői iskolakezdésre Brindisi összes oktatási intézményének diákja a Morvillo Falcone szakközépiskola előtt gyűlt össze és néma csendben emlékezett meg Melissáról. Az iskolásokat pszichológusok segítik. A szombat reggeli becsöngetés előtt robbant pokolgép áldozatát, a 16 éves lányt szülőfalujában, a Brindisi közeli Mesagnéban délután fél ötkor temetik el. A szertartást az olasz televíziók egyenesben közvetítik. A NATO-csúcsértekezletről idő előtt távozott Mario Monti olasz miniszterelnök is itt lesz a tervek szerint. A lány édesanyját Melissa halála óta kórházban ápolják.

Puglia tartományban gyásznapot hirdettek meg: Brindisiben az üzletek lehúzott redőnyeire ragasztott táblák “igazságot” követelnek Melissának. A Mesagne utcáin kiakasztott traszparens úgy szól: “az állam és a maffia harcának ártatlanok az áldozatai”. Brindisibe érkezett Anna Maria Cancellieri belügyminiszter, Paola Severino igazságügyi miniszter, Antonio Manganelli országos rendőrparancsnok, Pietro Grasso maffiaellenes államügyész. A hatóságok a sajtóban közzétették annak az ötven év körüli férfinak a fényképét, aki a szakközépiskola körüli utcai videókamerák képein látható. Feltételezések szerint ő helyezte volna el a gázpalackokból házilag barkácsolt pokolgépet és ennek távirányítóját is ő nyomta volna meg. Marco Dinapoli, Brindisi maffiaellenes ügyésze közölte, hogy a merényletnek egyelőre nincsen gyanúsítottja. Kizárta, hogy a pokolgépet a szervezett bűnözés helyezte volna el. Cataldo Motta, a szintén pugliai Lecce ügyésze túl korainak nevezte a fénykép nyilvánosságra hozatalát. Úgy fogalmazott, hogy a magányos elkövető még nem zárja ki azt, hogy a háttérben a helyi bűnöző klánok közötti leszámolás áll. Hangsúlyozta, hogy az áldozat és a merényletben megsérült osztálytársnői Mesagnéből származtak, ahol az utóbbi időben felerősödött a bűnözés.További hírek a Nagyvilág kategóriából