Ma startol a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Halételekkel, folklórműsorokkal, kirakodóvásárral és számos más programmal várják az érdeklődőket csütörtöktől Szegeden, a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon. Körülbelül 200-250 ezer látogatóra számítanak – mondta a Független Hírügynökségnek Kipper György főszervező. A vasárnapig tartó rendezvény célja, hogy tovább öregbítse a szegedi halászlé hírnevét.

A programsorozat a halfőzés mestereit és szakácsművészetüket mutatja be a vendégeknek. Halfőző érdemrendeket lehet nyerni a fesztiválon. Eddig 183 csapat jelentezett a megmérettetésre, külföldiek is vannak közöttük. Már hagyomány, hogy a szomszédos országokból, de újabban távolabbról is érkeznek sütni-főzni Szegedre.

A halászcsárdák is kitelepülnek majd a rakpartokra, a vízi bástyán pedig hétezer adag “szögedi” halászlé fő egy óriás bográcsban a hétvégén. A cél, hogy bemutassák a hagyományos szegedi ízeket, és öregbítsék a szegedi halászlé hírnevét. A halfesztiválhoz évről-évre kapcsolódnak sportesemények, vízi bemutatók is. Körülbelül 200-250 ezer látogatóra számítanak a szervezők.