Ma startol a Folkbeats fesztivál

Szombaton indul a Folkbeats fesztivál. A világ- és népzenei tehetségkutató előválogatása tavaly nyáron kezdődött és januárban ért véget, a zsűri és közönség előtti előadások pedig február 5-én indulnak a budapesti Fáklya klubban. Májusban hirdetnek majd eredményt- mondta a Független Hírügynökségnek Rácz Mihály szervező.

Olyan előadók jelentkezését várták, akiknek még nem jelent meg lemeze, és még nem “futottak be”. Az előválogatások tavaly nyáron kezdődtek és januárban értek véget. Február 5-től szombatonként ingyenes előadásokon ismerheti meg a közönség azokat az előadókat, akik megküzdenek a díjakért. A Fáklya klubban lesznek a programok 12 és 18 óra között. Filmvetítések is lesznek és ismert zenekarok is fellépnek majd. Kézműves vásárt, táncházat és italkóstolást is szerveznek.

Február 5-én tíz népzenekar mutatkozik be, este pedig a Csík zenekar koncertezik majd. Előzenekarként a Köztársaság Bandája lép fel. Májusban lesz a döntő, mindkét kategóriában 2-3 hetes észak-amerikai turnét lehet majd nyerni, de stúdióidőt is biztosítanak a győzteseknek, és segítenek nekik abban, hogy saját lemezük is megjelenhessen.