Ma sem sikerült tévéelnököt jelölni – hétfőn újabb pályázatot írnak ki a posztra

Harmadik nekifutásra sem sikerült tévéelnököt jelölnie a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának. A testület pénteken délelőtt ült össze, de a 13 pályázó egyike sem kapta meg a szükséges kétharmados támogatottságot. A testület úgy határozott, hogy október 13-án újabb pályázatot ír ki a tisztségre – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Balogh László, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökhelyettese.

A márciusban megüresedett tévéelnöki posztra sorrendben ez volt ez volt a harmadik pályázat amit kiírtak. Korábbi sajtóinformációk szerint az indulók között volt mások mellett, Székely Ferenc, Havasi János, Baló György, Szinetár Miklós, Szabó Stein Imre és Pálffy István is. Szintén indult az elnöki székért Rudi Zoltán volt tévéelnök is. Tavaly októberben ugyanis úgy döntött a kuratóriumi elnökség, hogy a regnáló elnök pályázat nélkül nem újrázhat.

A pénteki elnökjelölő ülésen egyik induló sem kapta meg a szükséges kétharmados támogatottságot, így a kuratóriumi elnökség az újabb pályázat kiírása mellett döntött – mondta el a Független Hírügynökségnek Balogh László. A pályázati kiírás hétfőn jelenik meg a sajtóban, az MTV Közalapítvány kuratóriumához december 19-ig juttathatják el a tévéelnöki posztra aspirálók pályázataikat, tette hozzá az elnökhelyettes.