Ma nyitja kapuit a Zempléni Fesztivál

A nyitókoncerttel, a sárospataki várban Kodály Zoltán: Székely fonó című daljátékával kezdődik pénteken este az augusztus 19-ig tartó Zempléni Fesztivál. A főleg komolyzenei előadásokat, dzsesszkoncerteket, gyermekelőadásokat több helyszínen láthatja-hallhatja a közönség. Az események központja a sárospataki és a szerencsi vár, de koncertek helyszíne lesz a sátoraljaújhelyi Latabár Színház és az egykori tokaji zsinagóga.

Az idei programban a Kodály-emlékévhez kapcsolódóan több koncerten hallhatók a magyar zeneszerző művei. Vasárnap Sárospatakon Tolcsvay László-Tolcsvay Béla Magyar miséjét mutatják be. Különlegesnek ígérkezik a Taipei Filharmonikus Kamarakórus, a Cotton Club Singers és a Budafoki Dohnányi Zenekar együttes koncertje, valamint Timothy Bentch és Andreas Henkel estje, akik spirituálékat adnak elő. Esténként dzsesszkoncertekre válthat jegyet a közönség.

A koncertekre kirándulóbuszokat lehet igénybe venni. A kirándulásokon a koncertek mellett hegyaljai borkóstolás is szerepel a programban.