Ma nyit a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Umberto Eco olasz író, az országok közül pedig Kanada lesz a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. A Kongresszusi Központban csütörtökön megnyíló kortárs irodalmi seregszemlére 25 országból érkeznek kiállítók.

A Budapesti Kongresszusi Központ több mint másfélezer négyzetméternyi alapterületén csaknem félezer külföldi, hazai és határon túli magyar könyves cég kínálja majd köteteit április 12-és 15-e között. A látogatók 40-45 ezer könyvből válogathatnak a fesztivál ideje alatt.

Lengyelország, Franciaország, Olaszország, Németország, Oroszország és Spanyolország után idén először tengerentúli állam, Kanada lesz a könyvfesztivál díszvendég-országa. A magyar könyvkiadók csaknem hatvan kötettel készülnek a vendég fogadására. Kanadai szerzőktől negyven könyv, az országról pedig húsz kiadvány látott napvilágot a fesztivál kezdetéig.

A nemzetközi könyvvásáron hetedik alkalommal rendezik meg az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. Idén Románia és Bulgária ifjú prózaírói is bemutatkoznak a magyar közönségnek, és először lesz jelen Litvánia és Lettország író-küldötte is.

A könyvfesztivál díszvendége ebben az évben Umberto Eco lesz. A fesztivál három és fél napja során több tucat író-olvasó találkozó, könyvbemutató és dedikálás várja a látogatókat.