Ma nyit a BUdapest SHOrt Rövidfilm Fesztivál

Az Oscar-díjas The Danish Poet (A dán költő) című kanadai-norvég animációs filmmel kezdődik pénteken a 3. BuSho Fesztivál. Az ötnapos rendezvényen 116 versenyfilm, csaknem 250 információs film, és 4 nagyjátékfilm várja a közönséget keddig a budapesti Almássy téri Szabadidőközpontban – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BuSho sajtóreferense Köllő Killa.

A BuShóra 45 országból érkeztek alkotások, közölte Köllő Killa. A legtöbb európai országból neveztek filmeket a nemzetközi versenyre, de van ausztrál induló is. A filmes munkákat ötven alkotó kísérte el a budapesti fesztiválra.

A 116 versenybe került alkotást nemzetközi zsűri értékeli, melynek tagja Bollók Csaba filmrendező, Kis-Bocz Éva, a Duna Televízió Film Főszerkesztőségének vezetője, Jean-Pierre Sougy francia független filmes, Przemek Mlynczyk lengyel filmrendező, valamint a magyar származású német Wolfgang Leis.

Idén is lesznek kísérőprogramok a fesztivál ideje alatt, tájékoztatott a rendezvény sajtóreferense. A hazai nagyfilmek közül a Konyec, az Iszka utazása, a Sztornó és a Nyócker című munkákat vetítik le idén a BuShó-n. Esténként koncertek várják a közönséget. Fellép a szlovák Druzina, a magyar Rackajam, a lengyel Chudoba és zárásként a cseh Gothart zenekar.

A fesztivál az augusztus 6-diki Díjkiosztóval zárul. A díjazott alkotásokat kedden délelőtt levetítik az érdeklődőknek – mondta el Köllő Killa.

Bővebb információ a fesztiválról a: www.busho.hu oldalon olvasható.