Ma még lehet nevet javasolni a fúrópajzsoknak

Kedden lehet utoljára nevet javasolni a 4-es metró alagútfurását végéző két fúrópajzsra. Az eddigi javaslatokat egyelőre titokban tartják a főváros vezetői, ám ötletként felmerült a Fúró – Rudi névpár is. A két alagutat egyébként, amelyben a pajzsok dolgoznak majd Zsuzsának és Évának hívják.

A fővárosi önkormányzat az önkéntes “keresztszülők” ötleteit, a furopajzs@budapest.hu e-mail címre várja. A keddig beérkező javaslatok közül 20 nevet választ majd ki egy zsűri, és ezek közül nyilvános szavazással dönthet majd a lakosság arról, hogy mi legyen a két fúrópajzs neve, amelyek két éven dolgoznak majd a leendő 4-es metró vonalán.

A főváros semmilyen megkötést nem tett a névválasztással kapcsolatban, a javaslatok között szerepelhet élő, és történelmi személyiség, de akár tárgy is. Hagyó Miklós, főpolgármester-helyettes szerint már most rengeteg jó ötlet érkezett a budapest.hu portálra, ezeket azonban egyelőre titokban tartják, nem szeretnék ugyanis befolyásolni az embereket. Két példát azonban említett, az egyik a Túró-Rudi analógiájára érkezett Fúró-Rudi névpár, de volt olyan is, aki a Sláger Rádió két műsorvezetőjéről Boros-Bochkor-nak nevezné el a fúrópajzsokat.