Ma lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben

Pénteken lesznek a perbeszédek a Zsanett-ügyben a Fõvárosi Bíróságon. A bíróság a pótmagánvádló Zsanett vádindítványa alapján folytat büntetõeljárást öt rendõr ellen erõszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, zsarolás és vesztegetés miatt.

A politikai közéletet és az egész közvéleményt felbolygatta és rendkívül heves indulatokat váltott ki az, hogy 2007 május 4-én hajnalban rendõrök állítólag megerõszakoltak egy 21 éves lányt Budapest belvárosában. A nagy visszhangot kiváltó eset után több magasrangú rendõri vezetõ távozott posztjáról. Mivel a hatóságok a rendkívül súlyos vádakat nem látták bizonyíthatónak, a sértett úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett.

A Fõvárosi Bíróság eddig 13 tárgyalási napot tartott az ügyben. A perben egyebek mellett két ellentétes pszichológiai szakvéleményt is ütköztettek, az egyik szakértõ summázott véleménye szerint igaz lehet, amit Zsanett állít, a másik szerint pedig nem.

Pénteken lesznek a perbeszédek, amelyekben a magánvádló jogi képviselõje, illetve a vádlottak védõi érvelhetnek. Az ügyben az elsõ fokú ítéletet várhatóan február 24-én hirdeti ki Nyilas Levente büntetõtanácsa a Fõvárosi Bíróságon.