Ma lesz az Operabál és az ellenbál

Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg szombaton este a Budapesti Operabált. Idén két operaénekes: José Cura argentin tenor és Komlósi Ildikó mezzoszoprán lesz a sztárvendég. A volt Balettintézet épülete elõtt pedig ellen-operabált szerveznek, az ATTAC Magyarország Egyesület más civil szervezetekkel együtt már ötödik éve tiltakozik így – ahogy fogalmaznak- a rongyrázás ellen.

José Cura a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy sok szeretettel jön Magyarországra. Arra a kérdésre, hogy milyen érzések fûzik a magyar fõvároshoz, ahol már többször is járt, az operaénekes azt mondta, hogy a bécsi operabálba is meghívták, de õ úgy döntött, inkább Budapestre jön. A bál másik sztárvendégérõl, Komlósi Ildikóról azt mondta, hogy mindig nagy professzionalitással és odaadással dolgoztak együtt.

Négy Hamupipõkéje lesz a bálnak. A mûsor este nyolckor kezdõdik, elõször Mága Zoltán és zenekara szórakoztatja majd a közönséget. Este kilenckor vonulnak be a nyitótáncosok, a Himnuszt pedig Tokody Ilona énekli majd.

Ezután Richard Strauss Rózsalovag címû operájának duettje, Az ezüst rózsa átadása csendül fel Komlósi Ildikó és Rácz Rita elõadásában, José Cura vezényletével. Majd az argentin tenor elõadja a Soneto IV és a Somos novios címû dalokat.

Negyven nyitótáncos lesz, ifjabb Johann Strauss Tavaszi hangok címû keringõjére nyitják majd meg a bált. Majd a két sztárvendég Lehár Ferenc A víg özvegy címû operettjébõl ad elõ egy részt. Több teremben is lehet majd zenét hallgatni és táncolni.

Az ATTAC Magyarország Egyesület más civil szervezetekkel együtt ellen-operabált szervez délután négy órától este tízig a volt Balettintézet elõtt. Ahogy fogalmaznak, a rongyrázás ellen tiltakoznak így, immár ötödik éve. Az ellenrendezvény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fennálló rendszer ellentmondásaira.

Az Utcabált a szokásos helyen, az Operaházzal szemben a volt Balettintézet elõtti térben, a járdán rendezik meg szombaton délután 4 órától este 10 óráig.