Ma lesz a Kutatók Éjszakája

Országszerte huszonhárom városban lesznek idén programok a Kutatók Éjszakáján, pénteken. Ingyenes kísérleteken, interaktív kiállításokon és előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. Több mint negyvenezer látogatóra számítanak a szervezők.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával 2005 óta rendezik meg a Kutatók Éjszakáját Európa számos városában. Idén idehaza 23 városban lesznek programok: Soprontól Budapesten keresztül egészen Debrecenig várják a látogatókat ingyenes, interaktív kiállításokkal, előadásokkal és érdekes kísérletekkel – mondta Jakab Roland, az Ericsson Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója. Összességében több száz program lesz országszerte – tette hozzá.

Az egész napos, fesztiváljellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói pálya népszerűsítése – fogalmazott Jakab Roland. Hozzátette, hogy a misztikusnak tűnő kutatói munkát akarják közel hozni az érdeklődőkhöz, és meg szeretnék nekik mutatni a kutatók mindennapi feladatait.

Részletek a programról a www.kutatokejszakaja.hu internetes oldalon találhatók.
– Független Hírügynökség -