Ma lép fel a világbajnok

Magyarország ellen lép pályára a világbajnok
Magyarország ellen lép pályára a világbajnok
Eddig körülbelül 30 ezer jegy kelt el a szerda esti olaszok elleni válogatott mérkőzésre. Jelenleg még minden kategóriában lehet belépőket kapni 3000 forinttól 15 ezerig.

Az olaszok tizennégy világbajnokkal érkeztek kedden Magyarországra, így Geráéknak már a döntetlen is bravúr lenne. A Magyarország-Olaszország barátságos labdarúgó mérkőzés este 20 óra 50 perckor kezdődik a Puskás Ferenc stadionban.

Magyarország hazai pályán utoljára 1965-ben, verte meg az olaszokat 2-1-re. A legutóbbi hazai találkozón, 2000-ben egy világbajnoki selejtezőn 2-2-es döntetlent ért el az akkor még Bicskei Bertalan által irányított csapat. Akkor 51 ezren voltak kíváncsiak Del Piero-ék játéktudására.

Az olaszok kedden már edzést tartottak a Puskás Stadionban, a tréningre több ezren voltak kíváncsiak. Roberto Donadoni, az olaszok szövetségi kapitánya a tréning után elmondta, komolyan veszik az esti találkozót, ugyanis ez a felkészülésük első mérkőzése, ami plusz motivációt jelenthet a játékosoknak az utolsó Európa-bajnoki selejtezőkre.

Kapcsolódó anyagok:

 • Megérkezett Budapestre az olasz válogatott
 • Focivb, 2006
 • A squadra azzurra tesztmérkőzésnek tekinti a szerdai találkozót

  Velünk ellentétben az olasz sajtót nem hozza lázba olyan nagyon a Magyarország elleni barátságos válogatott mérkőzés, ami nem csoda, hiszen nem ők játszanak a világbajnok ellen, hanem éppen fordítva. A szerdán 20:50-kor kezdődő öszecsapást sokkal inkább már a Franciaország és Ukrajna elleni Eb-selejtező szemszögéből vizsgálják Itáliában.

  Az olasz internetes médiumok beszámolnak arról, hogy a squadra azzurra 12:30-kor megérkezett Milánóból Budapestre, és az ebéd utáni pihenést követően 18 órakor nyilvános edzést tart majd a magyar–olasz meccs helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban.

  A Corriere della Sera szerint Roberto Donadoni szövetségi kapitány alighanem most is a Skócia, a Feröer-szigetek és a Litvánia ellen már látott és bevált 4-2-3-1-es taktikai hadrendben küldi majd pályára a csapatát.

  Ez azt jelenti, hogy Luca Toni (Bayern München) lesz majd az előretolt csatár, őt az Alessandro Del Piero (Juventus), Fabio Quagliarella (Udinese), Alberto Aquilani (AS Roma) alkotta trió próbálja majd kiszolgálni.

  Forrás: Nemzeti Sport Online