Ma lenne 50 éves Flipper Öcsi

Akt.:
Ma lenne 50 éves Flipper Öcsi | Fotó: gyertyagyujtas.hu
Ma lenne 50 éves Flipper Öcsi | Fotó: gyertyagyujtas.hu
Miskolc – Jeszenszky Béla Tibor, azaz Flipper Öcsi énekes, dalszerző, zenész fél évszázada, 1962. május 29-én született Dunaújvárosban, 2008-ban hunyt el Székesfehérváron.

1966-ban a családjával Budapestre költözött. – írja a wikipedia.Már gyermekkorában megismerkedett a zenével: dobolni és csellózni tanult. Az éneklést olyan neves tanároktól sajátította el, mint Sík Olga és Domahidy László. 1982-ben a nagy sikerű Hungária zenekar tagja lett. Az Aréna című albumon mutatkozott be, a Flipper című dalban. Egy évvel később – miután feloszlott a Hungária – a Dolly Roll tagja lett. A lányok rögtön a szívükbe zárták a fiatal énekest. Legnagyobb slágerei az Arrivederci Amore és a Gina voltak, de több sikeres dal is fűződik a nevéhez, mint a Link a lány, a Si-bap-bap-du-bap, Kolibri Panzió, Bossa Nova Senorita, Oh-la-la. 1987-ben Zsoldos „Dedy” Gáborral együtt kiléptek a Dolly Rollból, hogy azután Kisszabó Gáborral, az Első Emelet basszusgitárosával megalapítsa a Step együttest. Itt játszott még Fehér Attila (gitár) és Popper Péter (billentyűs hangszerek), később Mester Tamás.

“A családi életét is tönkretette…”

1990 márciusában kilépett a Step együttesből, majd szólókarrierbe kezdett. Egy évvel később jelent meg első szólólemeze, Homokot szór a szemembe címmel. 1993-ban újabb albummal jelentkezett, Más leszek én elnevezéssel. 1998-ban az újra összeálló Dolly Roll zenekarral nagy sikerű koncertet adott, amelyről tv- és hangfelvétel is készült.
2001-ben tért vissza a magyar könnyűzenei életbe, Tedd a szívedre a kezed című albumával. Olyan régi nagy slágerek is szerepelnek a korongon, mint a Bossanova Senorita és a Kolibri Panzió. Karrierjét nagyban rontotta elfajuló alkoholizmusa, ami a családi életét is tönkretette, majd később a halálát is okozta. 2008. november 25-én éjjel hunyt el a Fejér megyei Szent György Kórházban. Kajászón temették el nagyanyja mellé.
Flipper Öcsi és a Kabinet Rt. – Bossanova Senorita