Ma kiderül, hogy napirenden lesz-e már hétfőn az elvárt adó ügye a Parlamentben

Ezen a héten kerül az Országgyűlés elé a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről és az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvényjavaslat. A parlament a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének biztosításáról, illetve a fogyasztóvédelmi hatóságok munkájáról is dönt, és hétfőn az elvárt adóról szóló törvényjavaslat megsemmisítése is a T. Ház elé kerülhet.

A hétfői parlamenti ülés előtt tartott házbizottsági ülésen dől el, hogy még aznap napirendre kerülhet-e az elvárt adó megsemmisítéséről szóló törvénymódosítás, mivel a Fidesz frakciója csak hétfő délelőtti ülésén dönt, támogatja-e a Házszabálytól való eltérést. Az elvárt adóról szóló törvényt február 27-én semmisítette meg az Alkotmánybíróság. Veres János pénzügyminiszter később bejelentette: a kormány kezdeményezi, hogy az Országgyűlés 2007. január 1-vel helyezze hatályon kívül az elvárt adóval összefüggő szabályozást.

Házszabálytól való eltéréssel bocsátják általános és részletes vitára, majd tartanak zárószavazást a Magyar-Lengyel Barátság Napjáról szóló országgyűlési határozati javaslatról.

Az Országgyűlés a héten tart zárószavazást a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről és az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről, a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének biztosításáról és a fogyasztóvédelmi hatóságok eljárására és együttműködésére vonatkozó közösségi aktusok végrehajtásához szükséges törvényjavaslatokról.

Szavaznak továbbá a pályakezdő fiatalok, az 50 év feletti munkanélküliek, valamint családtag ápolását követően munkát keresők foglalkoztatásának elősegítéséről is. A jelenlévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges a Nemzeti Bankról és ahhoz kapcsoldóan a jogalkotásról szóló törvényjavaslat elfogadásához.