Ma kezdik mosni a Lágymányosi hidat

Lágymányosi-híd
Lágymányosi-híd
Budapest – Szombaton és vasárnap, reggel 8 és délután 4 óra között mossák le Lágymányosi hidat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) munkatársai.

Letisztítják a korlátokat, a híd gyalogos- és közúti járófelületét, a fel- és lehajtóknál lévő mellvédeket valamint a pilonokat is. A munkát először a híd déli oldalán kezdik, Budáról Pest felé haladva, majd vasárnap az északi oldal kerül sorra, Pestről Budára. Az FKF Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.
A híd tisztításához környezetkímélő mosószert használnak – közölte az FKF Zrt. A munkát 4 darab magasnyomású mosóberendezéssel – gőzborotvával -, két darab mosó-, locsoló célgéppel, valamint 15 fő kézi útgondozóval végezik.

A híd lemosásához a korábbi években oldalanként 16-20 köbméter vizet használtak fel, ez most várhatóan kevesebb lesz, mivel az enyhe tél miatt lényegesen kevesebb homokot szórtak ki, illetve a korszerűsített, gőzborotvás technológiához kevesebb víz szükséges.
Az FKF Zrt. a Lágymányosi híd kivételével már az összes fővárosi Duna-hidat lemosta a tavaszi közterületi munkálatok keretében.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek