Ma kezdõdnek a Színházak Csatái

Kilenc színház mûvészei mérik össze tudásukat vasárnap, a Színházak Csatái játék elsõ elõdöntõjén. A Honfoglaló címû stratégiai játékban próbálhatják ki magukat, de nem interneten, hanem közönség elõtt a Trafóban, a válaszokat pedig egy forgatható plexi korongra írják majd – mondta a Független Hírügynökségnek Fodor Krisztina szervezõ. Ezen kívül még két elõdöntõ lesz márciusban és áprilisban, a középdöntõt májusban tartják, a döntõ pedig nyáron lesz a Pécsi Országos Színházi Találkozón.

Vasárnap indul a Színházak Csatái elnevezésû játék. Az elsõ csatanapon többek között Novák Eszter, Tóth Auguszta, Végvári Tamás, Bálint András, Ascher Tamás és Gyabronka József méri össze tudását. Az elsõ megmérettetésen a Duna Mûvészegyüttes, az Örkény István Színház és a Radnóti Színház csapatai vesznek majd részt a Trafóban. A másodikban a Békés Megyei Jókai Színház, a Budaörsi Játékszín és a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem válogatottja csap majd össze. A harmadik csata a Szputnyik Hajózási Társaság, a Tatabányai Jászai Mari Színház és a Trafó között zajlik majd – mondta Fodor Krisztina.

A Honfoglaló címû népszerû internetes stratégiai játékot élõben játsszák, gépek nélkül, nézõk elõtt – mondta Fodor Krisztina szervezõ. A mûsorvezetõ-játékmester Scherer Péter lesz. A kérdések fele színházi, fele általános mûveltségi lesz.

Összesen huszonhét teátrum csapata jelentkezett a játékra: február 28-án, március 28-án és április 25-én lesznek az elõdöntõk, május 16-án lesz a középdöntõ, és júniusban, a Pécsi Országos Színházi Találkozón tartják a döntõt.

A nyertes csapat több millió forintos reklám- és hirdetési megjelenést kap, amelyet a csapat színháza a következõ évadban használhat fel – mondta Fodor Krisztina.Sporthírek