Ma indul a Mediawave

Győr – 84 versenyfilm, 33 speciális filmbemutató, és csaknem 100 jazz, blues és etno zenei koncert szerepel az április 27-e és május 5-e között zajló győri MEDIAWAVE programjában.

A fesztivál a tavalyi 90 millió helyett idén 65 millióból gazdálkodik – tájékoztatta a Független Hírügynökséget korábban Durst György, a rendezvényt szervező Mediawave Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A MEDIAWAVE Fesztivál gerincét hagyományosan a nemzetközi filmszemle adja. Ebben az évben 84 versenyfilmet válogatott be az előzsűri a beérkezett csaknem 1000 alkotás közül.
A magyar közönség a speciális filmbemutatók blokkban láthatja többek között Jirí Menzel Őfelsége pincére voltam című új alkotását. A tizenhetedik MEDIAWAVE Fesztiválon csaknem 100 jazz, blues, etno és alternatív koncert közül válogathat a közönség.

A MEDIAWAVE Alapítvány kuratóriumi elnöke, Durst György elmondta: tavaly 90 millióból állították össze a programot, idén 65 millió a fesztivál költségvetése. Durst György hozzátette, a pénzügyi kurtítást a fesztivál ugyan megérzi, de ez nem látszik majd a filmes és zenei kínálaton.

A fesztivál részletes programja a www.mediawave.hu oldalon olvasható.