Ma folytatódik a móri büntetőper

Kedden kezdődik a másodfokú tárgyalás a Fővárosi Ítélőtáblán a móri bankrablás ügyében. Jogerős ítélet várhatóan október 27-én lesz az ügyben.

A nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás perében a Fővárosi Bíróság 2004. december 23-án hozott első fokon nem jogerős ítéletet. Akkor Varga Zoltán büntetőtanácsa bizonyítottnak látta, hogy Kaiser Ede legalább két lövést leadott az Erste Bank móri fiókjában, és mindmáig ismeretlen társával együtt ő ölte meg a biztonsági őrt 2002. május 9-én.

Az, hogy ki ölte meg a bankfiókban tartózkodó többi embert, most is ismeretlen a hatóságok előtt. Kaiser Edét a móri bűncselekményért és még további öt rablásban való részvételéért tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

A másodrendű vádlottra, Hajdú Lászlóra nem tudták rábizonyítani, hogy köze lenne a móri vérengzéshez, így ő az öt rablásért 15 év börtönt kapott. A harmadrendű vádlott, Kiglics Attila, akinél figyelembe vették a hatóságokat segítő részletes beismerő vallomását, különös méltányosságból három év börtönt kapott. A többi öt vádlottat egy-két évi börtönre, illetve pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Az ügyész csak Kaiser és az utolsó, kilencedik rendű vádlott büntetését fogadta el, a többi esetben súlyosításért fellebbezett. Kaiser Ede az összes vádpontban elismerte bűnösségét, de végig tagadta azt, hogy a móri mészárláshoz bármi köze lenne, ezért védője kérte, hogy ebben a vádpontban mentsék fel védencét.