Ma este koncertezik Budapesten Lenny Kravitz

Először lép fel kedden este Budapesten Lenny Kravitz. Az énekes legújabb albumának lemezbemutató turnéja keretében ad koncertet a Budapest Sportarénában. A Love Revolution turnén nincsenek látványos díszletek, vokalisták vagy táncosok, de a szervezők szerint az énekes kétórás színpadi jelenléte mellett erre nincs is szükség.

Az idén 44 éves Lenny Kravitz első lemeze 1989-ben jelent meg – Let Love Rule – címmel. Annak ellenére, hogy a nevét szinte még senki sem ismerte, az album meglepő sikereket ért el. Második nagylemeze Mama Said címmel látott napvilágot 1991-ben. Harmadik albuma, az 1993-ban megjelent Are You Gonna Go My Way meghozta számára a világhírnevet. A címadó dalt azóta rockhimnuszként tartják számon. Ebben az időszakban minden létező zenei-, szakmai- és közönségdíjat megkapott, és megszavazták a legszexisebb énekesnek is.

1998-ban az 5 című lemezén, egy új, elektronikus hangzásvilággal próbálkozott. A Fly Away című dal majdnem egy éven át vezette a különböző slágerlistákat. 2000-ben egy válogatáslemeze, 2001-ben a Lenny című stúdióalbuma jelent meg. A 2004-es Baptism című album után négy évvel, idén februárban jelent meg a Time For Love Revolution című lemez, amely a kritikusok és a közönség szerint is visszatérés Lenny igazi hangzásához.

A Lenny Kravitz koncert este nyolckor kezdődik a Budapest Sportarénában.