Ma érkezik a négymilliomodik szigetlakó

A Sziget Fesztivál történetében először borult sötétbe szerdán este a Nagyszínpad – közölte a Független Hírügynökséggel csütörtökön a rendezvény kommunikációs vezetője. Marinka Csaba elmondta: egy nagyfeszültségű transzformátor meghibásodása okozta az áramszünetet a Manu Chao koncert közben. A transzformátor-hibát a szakemberek rövid időn belül kijavították.

A Sziget Fesztivál történetében ez az első eset, hogy ilyen elektromos meghibásodás történt – közölte Marinka Csaba. A szakemberek folyamatosan vizsgálják az elektromos rendszert, ezért a szervezők bíznak abban, hogy a szerda esti áramszünet többet nem ismétlődik meg.

A fesztivál kezdetétől számított négymilliomodik látogató még mindig nem érkezett meg a Szigetre – ezt már a fesztivál sajtófőnöke közölte szerkesztőségünkkel. Vető Viktória elmondta: úgy számolják, hogy csütörtök este köszönthetik a rendezvény szerencsés látogatóját, aki ingyen belépőt kap ajándékba a szervezőktől.

A Sziget Fesztivál második hivatalos napján fellép mások mellett a hazai Blackbird együttes, a Besh oDroM, és a mezítlábas nagyasszony Cesaria Evora. A Roma sátorban többek között a Khamoro tánccsoportot nézheti meg a közönség. A Vándor vurstliban teniszzsonglőröket, a Színház és táncsátorban mások mellett a Bozsik Yvette Társulat Varázsfuvola estjét mutatják be a szigetlakóknak.