Ma eldőlhet, kik irányítják az MTV-t és társait – Népszabadság

Megnevezte két-két jelöltjét a négy közszolgálati médium vezérigazgatói tisztségére Szalai Annamária, a Médiahatóság elnöke – értesült a Népszabadság. Közülük az összevont Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma választ – elképzelhető, hogy még a péntek délután egy órakor kezdődött ülésén.

Az eddig kiszivárgott információk szerint a Magyar Televízió élén maradhat a jelenlegi ügyvezető, Medveczky Balázs, bár Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérét és Borókai Gábort, a Heti Válasz főszerkesztője is esélyesként emlegették. A Duna TV-t Kálomista Gábor lmproducer, vagy Balogh Júlia felelős szerkesztő (a Duna alapítójának, Csoóri Sándor költőnek az élettársa), a Magyar Rádiót vélhetően Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap volt főszerkesztője, a Magyar Távirati Irodát pedig Belénessy Csaba jelenlegi alelnök, a Lánchíd Rádió volt főszerkesztője irányíthatja.

Amennyiben a kuratóriumnak sikerül pénteken kétharmados többséggel megszavaznia a jelölteket, akkor még ezen a napon bejelenthetik a döntést. Amennyiben viszont nem sikerül legalább egy ellenzéki kurátor támogatását megszerezni, akkor Szalai Annamáriának újabb jelölteket kell majd megneveznie, akik közül második körben már egyszerű (fideszes) többséggel dönthetnek. A kuratóriumban nincs kétharmados többsége a Fidesznek.
– Független Hírügynökség –