Ma eldől, hoz-e pénzt idén a Sziget

Majdnem biztos, hogy veszteséges lesz a 15.Sziget Fesztivál, csak az a kérdés, hogy mennyire. Az egyhetes rendezvénynek az utolsó napot telt házzal, vagyis 65 ezer látogatóval kell zárnia ahhoz, hogy elérjék a tavalyi 385 ezres látogatószámot, mert csak ez hozhatna nyereséget – nyilatkozta kedden a Független Hírügynökségnek Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója.

Eddig összesen 321 ezer látogatója volt a 15. Sziget Fesztiválnak. A leglátogatottabb napon, vasárnap 63 ezren buliztak a Hajógyári szigeten. A csaknem telt házas ötödik nap ugyanolyan erős zenei felhozatalt mutatott, mint a keddi.

Kérdésünkre, hogy vajon a zárónapon a The Killers bevisz-e ugyanannyi vendéget, mint Sinéad O’ Conor és a Faithless vasárnap, Gerendai Károly azt mondta, nem tartja valószínűnek. Az ügyvezető ugyanakkor hozzátette, az utóbbi napokban nem volt kegyes az időjárás a Sziget rendezvényeihez, a zárónapra viszont nem mondanak esőt, és meleg is van.”Csak drukkolni tudunk a ma estéért, hogy összejöjjön” – összegezte az ügyvezető.

Gerendai Károly elmondta, amennyiben 50 ezren látogatnak ki a Szigetre az utolsó napon, “nem lesz nagy baj”. A Sziget Kulturális Szervezőiroda egyéb rendezvényei, mint a VOLT Fesztivál vagy az LGT koncert ugyanis nyereséges volt, így összességében maga a cég nem kerül bajba ha a Sziget nem is zár nyereséggel.

A rendezvény idei költségvetése 2,5 milliárd forint. Tavaly összesen 385 ezer látogató fordult meg a Szigeten és 50 milliós nyereséget termelt. Amennyiben a 15. Sziget Fesztivál szintén 385 ezres látogatószámmal zár, akkor tud nyereséget termelni.Sporthírek