Ma egy éves a Körúti Színház

Első születésnapját ünnepli hétfőn Budapest legfiatalabb teátruma. A Körúti Színház egy éve december 25-én Molnár Ferenc: A doktor úr című darabjával nyitotta meg kapuit a fővárosi Gutenberg Művelődési Otthon épületében.

A művészek a Körúti Színház igazgatójával, Galambos Zoltánnal, korábban vándortársulatként járták az országot. Tavaly ősszel állapodtak meg Gutenberg Művelődési Otthon vezetőségével, akik átadták részükre a színháztermet, a társulat pedig felvette a Körúti Színház nevet.

Az elmúlt egy évben négy klasszikus vígjátékot láthatott a publikum a Körúti Színházban. Molnár Ferenc: A doktor úr, Neil Simon: Mezítláb a parkban, John Patrick: Az ajándék gésa-Teaház az augusztusi holdhoz, valamint Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém című darabját. A társulat bemutatta az Óz, a csodák csodája című zenés mesedarabot, és a Második szereposztás című magyar musical-vígjátékot is. Az előadásokkal rendszeresen járnak vidékre is a művészek.

A társulatban ismert és fiatal művészek is helyet kapnak. A Körúti színház előadásaiban többek mellett, Koltai Róbert, Koncz Gábor, Tahi Tóth László, Pikali Gerda, Barát Attila, Beleznay Endre, Nagy Sándor alakításait láthatja a közönség. Havonta egyszer Galla Miklóst és a Holló Színházat is vendégül látják a Kölcsey utca 2. szám alatti teátrumban.

A színházban hétfőn nincs előadás, kedden a Második szereposztás című musical kerül színre és ezzel ünneplik a születésnapot.