Ma dönthetnek az újabb fővárosi kórházösszevonásokról – MTV

Újabb kórházösszevonásról határozhat a fővárosi közgyűlés csütörtökön. A kormány már korábban jóváhagyta, hogy az Országos Baleseti Intézet a Péterffy Sándor utcai kórház része legyen októbertől. A mostani előterjesztés szerint a budai régióban a János Kórházba olvasztanák be a Margit- és a Budai Gyermek Kórházat – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában.

A Péterffy Sándor utcai kórházból a sebészeti osztály – körülbelül hetven traumatológiai ággyal – és az intenzív osztály kerül majd át az Országos Baleseti Intézetbe a tervek szerint, az április óta üresen álló osztályokra. Ezek felújítása után a Balesetiben lesz az új sebészeti központ is. Budaházy Emil, a Péterffy kórház főigazgatója szerint ez az összevonás megkönnyíti a betegek dolgát, illetve a munkaerőt is jobban tudják majd koncentrálni.

Az első tervek szerint a budai régióban egy új intézményt hoztak volna létre a János-, a Margit- és a Budai Gyermek Kórházból. A mostani előterjesztés szerint viszont az utóbbi kettőt a János kórházba olvasztanák be. Az összevonással a főváros 500 millió forintot akar megtakarítani.

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint az összevonás nem jár osztálybezárásokkal, vagy létszámleépítésekkel, a változás csak a háttérben lévő gazdasági és logisztikai folyamatokat érinti. A főváros szerint körülbelül hetven műszaki-gazdasági állás szűnhet meg, de a végső döntést a fővárosi közgyűlés mondja ki.Sporthírek