Ma döntenek a móri mészárlás gyanúsítottjának további sorsáról

Csütörtökön dönt a Fővárosi Bíróság a móri vérengzés életben maradt gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról. A Független Hírügynökség értesülései szerint a férfit valamivel délelőtt 10 óra után vitték be a bíróság épületébe, három kommandós kíséretében.

A napokban elkészült szakértői vélemény szerint a férfi állt móri bankfiók ajtajában, ezt támasztják alá a kilincsen és az ajtón talált ujjlenyomatok. Vallomásában ez már szerepelt, mint ahogyan az is, hogy körülbelül 20 percet állt a bank ajtajában, feladata az volt, hogy elküldje az irodába igyekvő ügyfeleket. A gyanúsított azt is elmondta a nyomozóknak, hogy az első két lövést ő adta le pisztolyából, mindkettőt a biztonsági őr felé. Hogy eltalálta-e arra már nem emlékezett, erre egy korábban elkészült szakértői vélemény ad választ, de ez még nem nyilvános.

Az öt évvel ezelőtti móri vérengzésnek jelenleg egy gyanúsítottja van, a férfi társa ugyanis néhány héttel ezelőtt az előzetes letartóztatásban öngyilkos lett a cellájában. Az üggyel összefüggésben egy harmadik férfi neve is felmerült, ő korábban rendőrként szolgált, és a gyanú szerint két pisztolyt, egy gépkarabélyt és egy géppisztolyt adott el a később öngyilkos gyanúsítottnak. A fegyverkereskedő ügyét külön kezelik a móri mészárlástól.