Ma délben nyit a Sziget – este LGT koncert

Hétfő délután már minden készen állt arra, hogy a nulladik nap nyitókoncertje zökkenőmentes legyen. A Sziget Fesztivál szervezői aláírták a szerződést az LGT együttessel – közölte a Független Hírügynökséggel hétfőn késő este Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke. A 15. fesztivál nyitókoncertjén, kedd este fél nyolctól a Locomotív GT együttest hallhatja a közönség. A legendás csapat fellépése előtt délután hat órától a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical koncertváltozatát láthatják a nézők a nagyszínpadon.

Hétfőn közönség előtt tartotta meg az LGT a nulladik napi koncert főpróbáját. A Képzelt riport szereplői között van Novák Péter, Lovasi András, Roy, Fekete Linda, Bíró Eszter és Kovax. Az egyórás Képzelt riport előadás után lép színpadra a Locomotív GT. A közönség láthatja és hallhatja Presser Gábor, Somló Tamás, Karácsony János és Solti János közös játékát. Meglepetéssel is készülnek az együttes tagjai, Karácsony János és Somló Tamás gyerekei is fellépnek a nagyszínpadon. A koncertre az ottalvós hetijegyesek ingyen bemehetnek.

Szerdától minden napra több sztáregyüttes is jut. Fellép mások mellett a Manu Chao, a The Chemical Brothers, a Pink, a Madness, a Faithless, a The Killers. Csütörtökön a világzenei színpad vendége lesz Cesaria Evora, vasárnap pedig a nagyszínpadon Sinéad O’ Connor ad koncertet.

A rendezvény költségvetése idén 2,5 milliárd forint, amiben nincs benne a nulladik napi koncert, ami több mint 100 millió forint. Tavaly összesen 385 ezer látogató fordult meg a Szigeten és 50 milliós nyereséget termelt.

A Sziget Fesztivál részletes programja a: www.sziget.hu oldalon található.Sporthírek