Ma 60 éves Elton John – hatalmas születésnapi bulira készül New Yorkban

Születésnapján egy hatalmas koncerttel lepi meg magát Elton John, aki vasárnap lett 60 éves. Az előadást a new yorki Madison Square Garden-ben rendezik meg: a stadionban pont a vasárnapi lesz Elton 60. fellépése, amely után egy privát bulit rendeznek az énekes tiszteletére Manhattanben.

A veterán popsztár 1947. március 25-én született Reg Dwight-ként London északi részén. Karrierje a 60-as években kezdődött, amikor otthona közelében egy kocsmában kezdett el zongorázni, majd megalapította első bandáját, a Bluesology-t. Ezután mutatták be Bernie Taupin szövegírónak, majd váltotta nevét Elton John-ra, a Bluesology két másik tagja, a szaxofonos Elton Dean és a zenész Long John Baldry után. Első saját dala, a “Your Song” rögtön bekerült az angol és amerikai slágerlisták első tíz helyezettje közé 1971-ben: azóta 200 millió albumot adott el világszerte. A 90-es évektől kezdve a bevallottan homoszexuális énekes különböző AIDS-alapítványokat hozott létre, majd 1997-ben jóbarátja, Diana hercegnő halála alkalmából újra felvette a “Candle In The Wind”-et, amely minden idők legkelendőbb kislemeze lett Nagy-Britanniában.

A lovaggá is ütött Sir Elton John nemrég bejelentette: több mint 30 albumát legális letöltésre is alkalmassá teszi a világhálón. A new yorki koncert hétfő éjjel kettőkor kezdődik, az MSN-en élőben is lehet látni az interneten.