Lyukóvölgy újratöltve – újabb rendőri akció indult a miskolci városrészben

Quad-os és kutyás rendőrök részvételével indult újra kedden, Miskolc-Lyukóvölgyben a rendőrség több naposra tervezett újabb, átfogó akciója. A bűnügyileg fertőzött területeken történő rendteremtés kormányzati ígéretként jelent meg korábban. Lyukóvölgyben a mostani az ötödik ilyen akció.

A jelentős rendőri erőkkel végrehajtott akció kedden kezdődött és péntekig tart. A célja, hogy megakadályozzák az ott leginkább előforduló bűncselekményeket, mint a hétvégiház-feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések – tájékoztatott kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Emellett a rendőrség szerint a területi adottságok miatt Lyukóvölgy ideális búvóhelye a bűnözőknek és körözötteknek, így az akció célja az ő elfogásuk is.

Az akció a helyi, Vasgyári Rendőrörs szervezésében indult újra, de csatlakozott a Polgárőrség, a Városőrség, a mezőőri szolgálatok, a megye rendőrség bevetési szolgálata, a quad-os közlekedési rendőrök, a miskolci kutyás rendőrök és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai.