Élvezhetetlen adás Hajdúbagoson

Nem élvezhetik gondtalanul a kábeltelevízió adását a település lakói. Sokszor a hang hiányzik, máskor pedig kép nincs. A szolgáltató szerint tényleg előfordul a hiba, de ők mindent megtesznek ennek kiküszöbölésére.

Legutóbb az MTV 1–es műsorát nem tudtuk fogni napokon keresztül, előtte pedig a Duna Tv adása nem volt jó – panaszolta Molnár Péter, hajdúbagosi lakos.

Egyszerűen nem értjük, hogy ha ugyanannyit fizetünk ezért a szolgáltatásért, mint a a más településen élők, akkor miért nem ugyanazt kapjuk. Többször is próbáltuk már jelezni problémáinkat a szolgáltató cég felé, de eredménytelenül. Hívtuk őket telefonon, számtalan levelet küldtünk de semminek nem volt hatása. Noha a szerződés szerint a hibabejelentéstől számítva 72 órán belül orvosolniuk kell a problémát, hetek telnek el úgy, hogy egy szerelő sem jön felénk. Nem is beszélve arról, hogy jól esne egy bocsánatkérő levél vagy akár kedvezmény a havidíjból az elszenvedett sérelmeinkért.

Korszerűsíteni kell

– Valóban adódhattak gondok Hajdúbagoson, mi azonban mindent megteszünk a jó minőségű szolgáltatásért – tájékoztatott Urbán Antal, a FiberNet Kommunikációs Rt. területi igazgatója.

Az MTV 1–es műsorát a Komádiban lévő adótorony restaurálása miatt nem lehetett fogni. Szintén sok problémát okoz az is, hogy az augusztusi vihar miatt miatt sérültek a vezetékek. Ehhez nagyban hozzájárultak az emberek is, hiszen a tetők helyreállítási munkálatai során nem ügyelnek a vezetékekre, elszakítják azokat. Mivel soros a hálózat, egy–egy hiba több utcára is kihathat. Holott ha kérnék, segítenénk szakszerűen megoldani a problémákat. Akiknek problémája volt, s azt jelezte felénk, annak kedvezményt adtunk a havidíjból. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hajdúbagosi hálózat rendkívül régi, sok karbantartást igényel. Ennek korszerűsítésére jövőre várhatóan sor kerül egy nagyobb lélegzetű beruházás keretében, mely során a fejállomást is átalakítjuk.

Só. A.