Luxusvásár Veronában – nyoma sincs a válságnak

Pénteken megnyitott a veronai luxusvásár. A rendezvényen nyoma sincs a válságnak: mindenféle drága és még drágább termék kapható. Az egyik talán legmeglepõbb tárgy egy aranykoporsó, amelyet mobiltelefonnal is felszereltek. Aki ilyenben szeretne nyugodni, annak 280 ezer eurót (több mint 75 millió forint) kell kicsengetnie a koporsóért. De kínálnak gyémántokkal díszített, kánkán-stílusú menyasszonyi ruhát rózsaszín csincsilla szõrmébõl varrva, 220 ezer euróért (nem egész 60 millió forint).

De nem mindennek tették ki az árát a luxustermékeket kínálók. Például sem a Ferrari-motorral hajtott jachtnak, sem pedig a kristállyal borított zongorának nem volt árcédulája.

Aki különleges autót szeretett volna, az 1,3 millió euróért (350 millió forint) szerezhetett egyet a limitált szériás csodajárgányból. A környezettudatosabbak pedig egy 24 karátos arany kerékpárra próbálhattak alkudni.

Aki a lakását szeretné feldobni valamilyen különleges darabbal, annak is kínálnak portékát a vásáron. Például egy karosszéket, amelyhez 20 krokodil bõrét használták fel, arannyal, gyémánttal és rubinnal díszítették. A különleges darabért pedig 200 ezer eurót (csaknem 54 millió forint) kér a gyártó. Ennél olcsóbb az a kézzel készített billiárdasztal, amelyet aranylemezekkel borítottak. Ezt már 60 ezer euróért (16 millió forint) haza lehet vinni. A vásár március 1-én zárul az olasz városban.