Luxusautókat kínálnak a csalók néhány millióért az interneten – RTL Híradó

Luxusautókat kínálnak csalók egy-két millió forintért különböző magyar internetes oldalakon.

A csaknem tízmillió forintot érő autókat a reális áruk töredékéért hirdetik, és mindössze tíz százalék előleget kérnek azért, hogy külföldről Magyarországra szállítsák azokat. A hirdetéseket folyamatosan távolítják el az oldalakról, de a csalók újra és újra próbálkoznak – hangzott el az RTL Híradóban.

A kocsikat magyar internetes oldalakon hirdetik, és csak e-mail címet adnak meg. A csalók a válaszlevélben – melyet egy fordítóprogrammal készítettek – általában arra hivatkoznak, hogy külföldön élnek, és mivel sokba kerülne az üzembehelyezésük, olcsón szeretnék eladni. Az autó árának tíz százalékát azonban előre kérik, hogy a kocsit Magyarországra szállítsák.

Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik autókereskedő azt ajánlja, hogy az érdeklődők Bulgáriába vagy Albániába ne utaljanak pénzt, mert egy 10-12 milliós autóhoz sehogy sem lehet 2-3 millióért legálisan hozzájutni. Azt, hogy a rendőrség indít-e nyomozást az ügyben, egyelőre nem lehet tudni. A csalók mindenesetre naponta újabb autókat hirdetnek az interneten, a kocsikat pedig Győrben, Veszprém megyében és Budapesten kínálják átvételre.
– Független Hírügynökség –