Lufthansa sztrájk -egyetlen budapesti járatot sem kellett törölni

Egytelen hétfői budapesti járatot sem kell törölni a Lufthansa sztrájkja miatt -mondta el a Független Hírügynökséggel Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója.

A Lufthansa német légitársaság földi- és kabinszemélyzete, hétfőn 00.00 órától meghatározatlan ideig tartó bérsztrájkot tart – jelentette be pénteken Berlinben Erhard Ott, szakszervezeti képviselő. Hardy Mihály szerint a sztrájk hétfőn nem érinti a budapedti járatokat és a társaság mind a 16 járata menetrend szerint közlekedik.

A német szolgáltató szakszervezet, a Ver.di megszavaztatott tagságának 90,7 százaléka a Lufthansa légitársaság dolgozóinak meghatározatlan idejű sztrájkjára voksolt. A Ver.di és a munkáltatók közötti bérvitában, az érdekvédelmi szervezet átlag 9,8 százalékos emelést követel az 50 ezer foglalkoztatottnak, míg a Lufthansa csak 7,7 százalékos, több részletbeni jövedelemjavítást helyezett kilátásba. Ezt kevesli a szakszervezet, mert nettó reálértékben alig 3,6 százalékos javulást jelentene a következő évekre.Sporthírek